Onana doet boekje open over 'periode van strijd en lijden': 'Geniet er weer van'

Onana doet boekje open over 'periode van strijd en lijden': 'Geniet er weer van'

17-11-2021 10:13
53

Andre Onana geniet er weer van om voetballer te zijn. Deze week keepte de Ajax-goalie zijn eerste wedstrijden sinds zijn dopingschorsing en dat doet hem goed.

Het verhaal van Onana is inmiddels bekend: de Kameroens international werd geschorst nadat hij werd betrapt dopinggebruik. Sinds deze maand is zijn schorsing voorbij. Bij Ajax is Onana op dit moment tweede keeper, maar bij zijn land mocht de goalie direct weer onder de lat staan. 'Na een lange periode van strijd en lijden, geniet ik er weer van om voetballer te zijn en mijn land te verdedigen', schrijft Onana op social media na de wedstrijd tegen Ivoorkust (1-0 winst).

'Ik wil alle mensen bedanken die mij hebben begeleid en mij kracht hebben gegeven in dit moeilijke traject', vervolgt de Ajacied. 'Deze klus is geklaard. Laten we hard werken voor meer', doelt Onana op het behalen van de volgende WK-kwalificatieronde met Kameroen.

Onana stevent af op een transfervrij vertrek bij Ajax. Zijn contract loopt af in Amsterdam en de sluitpost zou al een persoonlijk akkoord hebben met Internazionale.