Trotse Enoh hoopt op doorbraak bij Ajax: Hij is veel beter dan ik

Trotse Enoh hoopt op doorbraak bij Ajax: "Hij is veel beter dan ik"

17-11-2021 18:36
37

Eyong Enoh hoopt zijn zoon Bashan Enoh ooit in zijn voetsporen te zien treden. De vijftienjarige middenvelder speelt momenteel voor Ajax O15.

De trotse oud-Ajacied vertelt tegen ESPN over zijn zoon. "Hij is een kleine, slimme middenvelder. Altijd als ik hem zie spelen, denk ik: hij is veel beter dan ik. Hij heeft de drive, maar vanaf zijn zestiende of zeventiende zal ik hem misschien meer moeten helpen. Dan komt er meer druk, concurrentie en misschien zelfs een profcontract bij kijken. Daar zal ik hem bij helpen."

Enoh is ook op andere vlakken nog betrokken bij Ajax. Zo speelt de Kameroener voor Ajax Amateurs, is hij co-host van de officiële Ajax-podcast én helpt hij Afrikaanse voetballers om zich aan te passen bij de Amsterdamse club. "Eén van mijn fouten was dat ik de taal niet snel heb geleerd. Als je bij een nieuwe club komt is het belangrijk dat je snel de taal leert. Ook moet je snel de cultuur van het land en de club leren kennen. Daar wil ik Afrikaanse spelers bij gaan helpen."

De verdedigende middenvelder ziet Lisandro Martínez momenteel als zijn favoriete speler van Ajax. "Ik ben fan van hem. Ik was een pittige speler, agressief in de duels. Martínez heeft ook die grinta, maar je hebt op het moment veel Enohs in het team", lacht hij.