PSV en Gerbrands alsnog overstag: Dat was een paar dagen geleden niet het geval

PSV en Gerbrands alsnog overstag: "Dat was een paar dagen geleden niet het geval"

PSV was één van de grootste voorvechters van een tijdelijke competitiestop, maar zal voor 3 december 'gewoon' drie keer in actie komen. Directeur Toon Gerbrands legt zich neer bij de conclusie die woensdag na overleg met alle betrokken partijen is getrokken.

De Eindhovenaren vreesden een groot omzetverlies én wilden opkomen voor de belangen van het publiek, dat voor dit seizoen al heel wat wedstrijden heeft moeten missen. Nu moet PSV de thuiswedstrijden tegen Vitesse en Sturm Graz alsnog in een leeg stadion spelen, maar kan het wel een compensatie van de overheid tegemoetzien. "Dat was een paar dagen geleden niet het geval en we zijn blij dat wij daar nu onder vallen", wordt Gerbrands geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Dat PSV een competitiestop zou aangrijpen, omdat het momenteel met veel blessures kampt, ontkent Gerbrands ten stelligste. "Geen excuses. Onze coach (Roger Schmidt, red.) en de bestuurders hebben dat ook nergens gemeld", laat hij weten. "Wij richten ons nu op de wedstrijd tegen Vitesse van zaterdag. Onze staf is bezig om het team daarop goed voor te bereiden."

PSV speelt na de wedstrijden tegen Vitesse en Sturm Graz nog uit tegen sc Heerenveen, in een leeg Abe Lenstra Stadion. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op 4 december zou wel weer met publiek gespeeld kunnen worden, mits de lockdownmaatregelen tussentijds niet verlengd worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s