FC Twente-breuk na een half jaar: We willen Jan Willem bedanken

FC Twente-breuk na een half jaar: "We willen Jan Willem bedanken"

18-11-2021 10:10 Laatste update: 12:57
15

Jan Willem Brüggenwirth is vertrokken bij FC Twente, zo heeft de club bevestigd. De algemeen directeur trad op 1 juli van dit jaar in dienst.

TC/Tubantia kondigde de breuk eerder op donderdag al aan. "We hebben samen geconcludeerd dat er geen juiste match is, en die moet er natuurlijk wel zijn. Daarom hebben we van weerskanten de beslissing genomen niet met elkaar door te gaan. We willen Jan Willem bedanken voor zijn inzet voor FC Twente en wensen hem alle goeds in het vervolg van zijn loopbaan", zegt RvC-voorzitter Daan Schippers via de officiële kanalen van Twente.

"We zijn samen tot conclusie gekomen om een punt te zetten achter de samenwerking", zegt Brüggenwirth zelf. "Bij de ambities van FC Twente passen andere specialisten. Ik ben er trots op, weliswaar kort, deel uitgemaakt te hebben van deze mooie club en wens iedereen veel succes."

De zestigjarige Brüggenwirth komt uit het bedrijfsleven. Hij was hiervoor executive chairman bij bureau VBAT. Daarvoor was hij werkzaam bij Talpa en in de reclamebranche.