'Ik zou Blind altijd als nummer zes gebruiken naast Frenkie de Jong'

'Ik zou Blind altijd als nummer zes gebruiken naast Frenkie de Jong'

Gepubliceerd: vrijdag 19 november 2021 om 08:15vr 19-11-2021 om 08:15

Arnold Bruggink pleit voor een nieuwe positie van Daley Blind in het Nederlands elftal. De oud-speler van PSV vindt de routinier van Ajax defensief kwetsbaar en stelt dat het beter is om hem op het middenveld op te stellen.

Blind is dit seizoen zowel bij Ajax als in Oranje linksback. "Ik denk dat hij één van de meest intelligente spelers is, maar ik zou hem altijd als nummer zes gebruiken naast Frenkie de Jong", zegt Bruggink bij Voetbalpraat van ESPN. "Ik hou van spelers die drie stappen vooruitdenken en dat doet hij altijd. Als controleur zou hij nog steeds kunnen spelen tegen grote landen."

Bruggink twijfelt of de 31-jarige Blind als linksback nog mee kan op dat topniveau. De voormalig aanvaller vindt dat de 86-voudig international soms kwetsbaar oogt, al zakt hij nooit echt door het ijs. "Wanneer is hij nou écht aan alle kanten voorbijgelopen? Dat gebeurt niet zo veel."

Daar is Kees Kwakman het mee eens. "Als hij een keer wordt afgetroefd of voorbij wordt gelopen, dan moet je dat voor lief nemen. Dat gebeurt nu eenmaal, maar wat mij dit seizoen bij Blind wel opvalt is dat hij aan de bal toch al een aantal keer door de ondergrens is gezakt. Bij wedstrijden als Heracles-uit en PEC-uit heb ik hem dingen zien doen, waarvan ik denk: hoe kan dit?"

"Een speler met zo'n inspeelpass, techniek en inzicht die opeens zomaar dat soort ballen inlevert, dat valt me dit seizoen het meest op bij Blind", aldus de Volendammer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Blind als nummer zes in Oranje?

Ja, veel beter dan als linksback
63%
Nee, geen goed idee
37%
(673 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws