'Zaak Promes kan flinke financiële gevolgen hebben voor Ajax'

'Zaak Promes kan flinke financiële gevolgen hebben voor Ajax'

19-11-2021 08:32
135

Een veroordeling van Quincy Promes zou flinke gevolgen hebben voor Ajax. Volgens het Algemeen Dagblad heeft de Nederlandse kampioen nog niet de volledige transfersom ontvangen van Spartak Moskou.

Promes keerde in februari terug bij de Russische topclub. "De zaak Promes kan flinke financiële gevolgen hebben voor Ajax", vertelt clubwatcher Johan Inan in de AD Voetbalpodcast. "De Amsterdamse club doet nooit mededelingen over transfers, maar de directeur van Spartak Moskou heeft al laten weten dat de transfersom van 8,5 miljoen euro in delen wordt betaald. En bij een veroordeling van Promes vervallen de delen die nog open staan."

Hoeveel Ajax tot dusver heeft ontvangen van Spartak, is niet bekend. Het Openbaar Ministerie meldde donderdag dat Promes vervolgd gaat worden in Nederland vanwege poging tot doodslag. De Spartak-aanvaller wordt ervan verdacht zijn neef neer te hebben gestoken, hoewel hij zelf betrokkenheid bij het incident ontkent. "Dat het OM nu met poging tot doodslag komt als vervolging verbaast me wel. Ik had eerder gedacht zware mishandeling", stelt Inan.

Voor het slachtoffer en advocaat Yehudi Moszkowicz is het echter nog niet genoeg. Zij willen dat de 29-jarige aanvaller wordt vervolgd voor poging tot moord. "We hebben bij het Openbaar Ministerie aangegeven dat we het anders gaan afdwingen bij het gerechtshof", laat Moszkowicz weten.