Ajax in achteruitkijkspiegel: "Ik denk dat ik een goede keuze heb gemaakt"

19 november 2021 om 11:42

Jurgen Ekkelenkamp heeft nog geen moment spijt gehad van zijn overstap van Ajax naar Hertha BSC. Een basisplaats heeft hij nog niet, maar de Bundesliga past hem als een jas.

"Het Duitse voetbal is typisch mijn voetbal", zegt Ekkelenkamp tegen het Algemeen Dagblad. De middenvelder staat na vier maanden in Berlijnse dienst op één basisplaats en zes invalbeurten. Twee keer kroonde hij zich met een goal tot matchwinner. "Ik ben hier wat later ingestroomd. De Bundesliga was al vier speelronden onderweg. Dan is het wat lastiger om direct een basisplaats af te dwingen, maar dat betekent niet dat ik er geen vertrouwen in heb dat dat alsnog gaat gebeuren."

Ekkelenkamp voelt zich senang in de Bundesliga. "Een hele leuke competitie. Je kan van bijna iedereen winnen, al steken Dortmund, Leipzig en vooral Bayern er bovenuit. Maar verder is het lastig te voorspellen. Dat maakt het leuk", zegt hij. "Ik denk dat ik een goede keuze heb gemaakt. Het tempo ligt hoog en het spel gaat heen en weer. Daar hou ik van. Aanvallen of verdedigen maakt mij niet veel uit." Eén ding ontbreekt nog. "Een basisplaats, zeker. Dat is mijn doel ook voor dit seizoen. Om die te veroveren en nog belangrijker te worden voor de club."