Optimistisch NEC noemt 15 januari als streefdatum: Continu zijn we bezig

Optimistisch NEC noemt 15 januari als streefdatum: "Continu zijn we bezig"

19-11-2021 13:37 Laatste update: 13:40
7

NEC-directeur Wilco van Schaik heeft de Nijmeegse achterban opnieuw toegesproken, met het oog op het stadiondossier van de club. Hij markeert 15 januari als datum waarop er een oplossing gevonden moet worden: NEC speelt dan tegen Heracles Almelo zijn eerste thuiswedstrijd van 2022, op een nader te bepalen locatie.

Van Schaik rekent op een verlengde lockdown in december, maar kijkt naar verschillende opties voor medio januari. "Daar hebben we nog wel een week of acht voor. Dus we zijn wel alles in het werk aan het stellen om nu al scenario's te maken: hoe kunnen wij het verstevigen, hoe kunnen het stadion veilig maken? We zijn alles aan het doorberekenen, elke dag weer, om toch te proberen om jullie zo snel mogelijk weer in ons stadion te ontvangen."

De NEC-directeur houdt er ook rekening mee dat Heracles-thuis alsnog te vroeg komt. "Dan zijn we bezig met al die noodscenario's, waar we al eerder over gesproken hebben. Van een eigen noodstadion tot een amateurclub, iets bijbouwen. Óf misschien: om en om in een kleiner stadion. Continu zijn we bezig, neem dat van ons aan."

Dat het leegstaande complex van de naburige amateurclub Achilles '29 een optie is, ontkent Van Schaik overigens. De burgemeester van de gemeente Berg en Dal zag dit niet zitten, maar hoeft zich volgens Van Schaik geen zorgen te maken. "We hebben de beste man niet eens gevraagd, we hebben niet eens een verzoek neergelegd", aldus de NEC-directeur, die zich richt op de achterban. "Alles wat je leest, alles wat je hoort: wacht gewoon tot wij weer wat te zeggen hebben, want dan kunnen we ons verhaal vertellen. We zijn er nog steeds niet uit, maar we werken in verschillende scenario's. Ofwel: begin januari hier met gedeeltelijk publiek óf met jullie allemaal óf op een andere locatie. We zijn er hard mee bezig."