'Wij wilden NEC best helpen, maar de gemeente en de politie zagen het niet zitten'

'Wij wilden NEC best helpen, maar de gemeente en de politie zagen het niet zitten'

12-11-2021 12:44 Laatste update: 13:45
13

De stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zullen de komende weken weer leeg blijven. Voor NEC is dat schrikbeeld al een maand realiteit, omdat het Goffertstadion niet veilig is. De Graafschap had de provinciegenoot graag geholpen.

NEC zoekt naar een oplossing en polste verschillende clubs om gebruik te mogen van een ander stadion, maar het leverde niets op. Ook De Graafschap uit Doetinchem, dat op vijftig minuten rijden van Nijmegen ligt, werd benaderd.

"Wij wilden NEC best proberen te helpen, maar de gemeente en de politie zagen het niet zitten", verklaart algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp aan Omroep Gelderland. "De veiligheid kan niet worden gewaarborgd. Nog niet zo lang geleden is het hier in de wijk bij De Vijverberg behoorlijk misgegaan. Daarnaast is de capaciteit van de politie ook gewoon onvoldoende. NEC had voor deze argumenten ook alle begrip."

Het onderzoek aan het Goffertstadion wees vorige week uit dat er vierhonderd scheuren in het onderkomen zitten en dat een constructiefout ten grondslag ligt aan het instorten van het uitvak tijdens NEC - Vitesse op 17 oktober.