Van Praag bevestigt: Ajax moet op korte termijn nieuwe algemeen directeur vinden

Van Praag bevestigt: Ajax moet op korte termijn nieuwe algemeen directeur vinden

26 april - 06:58 Laatste update: 08:50
39

Ajax is op zoek naar een nieuwe algemeen directeur, of zoals de club het zelf noemt: een CEO. Dat meldde Michael van Praag, voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, donderdagavond op de bijeenkomst op De Toekomst. Enige haast is wel geboden voor de Amsterdammers, want de KNVB-regels schrijven voor dat er binnen zestig dagen een opvolger moet zijn. 

Inmiddels is duidelijk dat Alex Kroes, de aanvankelijk beoogde algemeen directeur, deze functie niet langer gaat bekleden. Hij wordt na een maand van wendingen en juridische strubbelingen titulair technisch directeur, en dus moet Ajax alsnog een nieuwe algemeen directeur aanstellen. 

"Wat we nu moeten doen, is kijken of iemand het tijdelijk wil doen", vertelt Van Praag, opgetekend door de NOS. "De regel bij de KNVB is, dat je binnen zestig dagen een nieuwe directeur moet hebben. Die zoektocht is vanaf vandaag gestart."

Eventuele geïnteresseerden zouden hun cv dus op kunnen sturen naar de Johan Cruijff ArenA. Wel worden die brieven vervolgens ontvangen door een behoorlijk gestripte raad van commissarissen. Van de zes leden stapten er namelijk al drie op: Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen. Daar zal het niet bij blijven. "Er gaat een aantal commissarissen weg", erkent Van Praag. "Dus ook dat gat moeten we zien te vullen."