Einde van een tijdperk: voetbalbond Uruguay ontslaat iconische bondscoach Tabáres

Einde van een tijdperk: voetbalbond Uruguay ontslaat iconische bondscoach Tabáres

19-11-2021 20:31
17

Óscar Tabárez is ontslagen door de Uruguayaanse voetbalbond. De bondscoach stond ruim vijftien jaar aan het roer bij het nationale elftal, maar dient zijn contract niet uit na de matige resultaten van de laatste tijd.

'El Maestro', zoals Tabárez in Uruguay genoemd wordt, zag zijn ploeg de vorige vier WK-kwalificatieduels verliezen. Het land dreigt daardoor het eindtoernooi in Qatar mis te lopen. Afgelopen dinsdag werd er nog kansloos met 3-0 verloren van Bolivia. De Uruguayaanse voetbalbond zag geen andere optie dan om Tabárez de laan uit te sturen.

Tabárez werd in maart 2006 aangesteld als bondscoach en werd op het WK van 2010 vierde. In 2018 bereikte de bondscoach met zijn ploeg de kwartfinale op het WK in Rusland. Voor zijn periode als Uruguay-bondscoach stond El Maestro aan het roer bij Boca Juniors en AC Milan.

Uruguay staat op dit moment op de zevende plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep voor het WK. De eerste vier plaatsen geven recht op een ticket voor het WK, de nummer vijf moet play-offs gaan spelen. Er staan voor Uruguay nog vier wedstrijden op het programma om kwalificatie veilig te stellen.