'Eigenlijk kan ik alleen maar positieve dingen over het huidige Ajax zeggen'

'Eigenlijk kan ik alleen maar positieve dingen over het huidige Ajax zeggen'

Gepubliceerd: zaterdag 20 november 2021 om 11:17za 20-11-2021 om 11:17

Vurnon Anita staat zondag met RKC Waalwijk tegenover zijn oude club Ajax. De middenvelder bewaart warme herinneringen aan zijn tijd in Amsterdam en kijkt uit naar het treffen met zijn oud-ploeggenoot Daley Blind.

"Het is en blijft altijd een speciale wedstrijd", zo begint Anita in een uitgebreid interview met Ajax Showtime. "Ik heb zelf dertien jaar bij Ajax gespeeld. Het is gewoon iets speciaals en het is een mooie wedstrijd. Ik voel me nog steeds Ajacied. Dat gevoel gaat nooit meer weg."

Voor Anita zijn Heracles Almelo en Go Ahead Eagles voorbeelden. De twee ploegen uit Overijssel wisten dit seizoen punten af te snoepen van de Amsterdammers. "Ik wil met RKC winnen van Ajax. Dat is natuurlijk heel moeilijk, maar we gaan er wel voor. Je speelt ook tegen spelers waar je nog mee hebt samengespeeld, zoals Daley Blind."

Dat het moeilijk gaat worden, onderstreept Anita. "Ajax is echt een topteam. Hoe ze spelen, met veel positiewisselingen, veel jongens die kunnen scoren én verdedigen en een mix van jonge en ervaren jongens. Eigenlijk kan ik alleen maar positieve dingen over het huidige Ajax zeggen", zo sluit hij af. 

RKC en Ajax trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in het Mandemakers Stadion.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws