VAR beslissende factor in weinig hoogstaand duel: FC Twente verslaat Sparta

VAR beslissende factor in weinig hoogstaand duel: FC Twente verslaat Sparta

20-11-2021 20:36
57

FC Twente heeft de aansluiting met de bovenste plekken in de Eredivisie gevonden, terwijl Sparta onder de degradatiestreep blijft bungelen. Het onderlinge treffen op Spangen had alles in zich van een typische 0-0 wedstrijd, maar in de slotfase won FC Twente alsnog, dankzij een ingreep van de VAR.

Voor rust gebeurde er weinig tot niets op Het Kasteel. Alleen Dimitris Limnios kwam in de eerste helft serieus in de buurt van een openingstreffer, maar de inzet van de Griek werd gepareerd door Maduka Okoye. In het begin van de tweede helft was Sparta dichtbij een treffer, via nota bene een van richting veranderde voorzet: Lars Unnerstall voorkwam echter dat een getoucheerde voorzet van Mica Pinto tot doelpunt werd gepromoveerd.

In de slotfase voerde FC Twente de druk voorzichtig op. Wout Brama testte Okoye van afstand en Michel Vlap schoot net naast. Toen Vlap al had geschoten, werd hij echter nog onderuit gegleden door Giannis Masouras. Dat was ook VAR Serdar Gözübüyük niet ontgaan: op zijn aanraden kwam arbiter Edwin van de Graaf naar het scherm, waarna FC Twente een penalty kreeg. Ricky van Wolfswinkel voltrok vanaf elf meter het vonnis over Sparta.

De Enschedese bezoekers hielden in de slotfase stand, mede door een flitsende save van Unnerstall op een laatste afstandspoging van Mohammed Osman. Ron Jans en de zijnen konden ook Vaclav Cerny weer begroeten na lang blessureleed en komen op 21 punten uit dertien wedstrijden: op één punt van nummer vijf Vitesse, dat eerder op de zaterdag bij PSV verloor. Sparta blijft op tien punten staan en zou zaterdagavond laat nog gepasseerd kunnen worden door nummer voorlaatst Fortuna Sittard.