Tandeloos AZ houdt in dying seconds punt over aan thuisduel met NEC

20-11-2021 21:57
90

NEC keert teleurgesteld terug naar Nijmegen na een gelijkspel bij AZ. De ploeg van coach Rogier Meijer koesterde zaterdag lange tijd een voorsprong, maar het ging in het zicht van de haven alsnog mis: 1-1.

De start in Alkmaar was voor de bezoekers. Al na negen minuten stond Jordy Bruijn oog-in-oog met doelman Peter Vindahl na klungelig uitverdedigen van Bruno Martins Indi. AZ probeerde snel met een antwoord te komen via Albert Gudmundsson, maar zijn poging eindigde op de vuisten van Mattijs Branderhorst. Het meeste vuurwerk kwam van buiten het stadion, van de fans van AZ. Het duel moest zelfs worden gestaakt, toen een groep het stadion binnendrong.

Na een korte onderbreking hervatte de thuisploeg de jacht op de gelijkmaker. Vangelis Pavlidis was na een goede aanval heel dichtbij. De Griekse spits zag zijn knappe actie niet beloond worden met een treffer: de paal stond in de weg. Zo hing de 1-1 in de lucht, maar NEC haalde de rust zonder schade en kreeg zodoende de tijd om orde op zaken te stellen. In de tweede helft had AZ namelijk beduidend meer moeite om een vuist te maken.

Jonathan Okita dacht er zelfs 0-2 van te maken, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. Aan de andere kant probeerde AZ het wel, maar echte kansen dwong het eigenlijk niet meer af. Daarmee leek NEC drie punten mee te nemen uit Alkmaar, maar tijdens het slotoffensiefje kopte Zakaria Aboukhlal in de dying seconds raak uit een voorzet.

NEC staat nu zevende met negentien punten, AZ is de nummer elf met zestien punten.