Manchester United grijpt in na volgende blamage en ontslaat Solskjaer

Manchester United grijpt in na volgende blamage en ontslaat Solskjaer

21-11-2021 11:32 Laatste update: 11:36
121

Ole Gunnar Solskjaer is een kleine drie jaar na zijn aanstelling ontslagen bij Manchester United. De Noorse oud-spits stond al langere tijd onder grote druk en de blamerende 4-1 nederlaag bij Watford bleek de druppel die de emmer op Old Trafford deed overlopen.

Solskjaer volgde eind 2018 José Mourinho op en wist het stroef draaiende Manchester United alsnog naar Europees voetbal te leiden. The Mancunians wilden vervolgens met veel investeringen weer een gooi doen naar de eerste landstitel sinds 2013, maar dreven steeds verder af van dat doel. Manchester United had dit seizoen thuis niets te vertellen tegen rivalen Liverpool (0-5) en Manchester City (0-2). Na de uitglijder op Vicarage Road staat men zevende, op twaalf punten van koploper Chelsea.

Volgens Britse media kost de ontbinding van het contract van Solskjaer zo'n negen miljoen euro. De Noor tekende in juni nochtans tot 2024 bij. 'Our past, our present, our future', liet Manchester United toen weten.

'Ole zal altijd een legende van Manchester United blijven en het is spijtig dat we dit lastige besluit hebben moeten nemen', schrijft United. 'Ondanks dat de afgelopen weken teleurstellend waren, mogen we het werk dat hij verricht heeft om de club weer op te bouwen niet vergeten.'

Michael Carrick neemt het stokje tijdelijk over van Manchester United. De club zoekt tot het einde van het seizoen naar een interim-opvolger.