Agüero in tranen: spits moet na achttien jaar punt achter loopbaan zetten

Agüero in tranen: spits moet na achttien jaar punt achter loopbaan zetten

15-12-2021 12:21 Laatste update: 12:31
55

De carrière van Sergio Agüero zit er na achttien jaar definitief op, maakt hij op een persconferentie bekend. De 33-jarige Argentijnse goalgetter, sinds dit seizoen speler van FC Barcelona, moet noodgedwongen stoppen wegens hartklachten die in de wedstrijd tegen Deportivo Alavés aan het licht kwamen.

Agüero viel in die wedstrijd uit en werd vervolgens medisch onderzocht, waardoor hij drie maanden aan de kant moest blijven, maakte Barcelona eind oktober bekend. Later beleken de hartproblemen van Agüero erger dan gedacht, waardoor er al geruchten gingen over het einde van zijn loopbaan. Nu heeft de Argentijn op een speciaal ingelaste persconferentie bevestigd dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. Daar kon hij zijn tranen niet in bedwang houden.

"Mijn gezondheid is het belangrijkste", vertelt Agüero over het beëindigen van zijn loopbaan. "De medische staf heeft me verteld dat het het beste is om te stoppen met spelen en dus verlaat ik Barcelona nu. Ik zal stoppen met professioneel voetbal."

Kun debuteerde in 2003 al op zijn vijftiende (!) voor Independiente in zijn geboorteland. Later speelde hij vijf jaar lang voor Atlético Madrid en tien jaar lang voor Manchester City en maakte hij de ene na de andere goal.

Afgelopen zomer maakte Agüero de overstap naar Barcelona. In Catalonië had de aanvalsleider het echter moeilijk: hij kampte met blessureleed, waardoor hij tot slechts vijf wedstrijden voor Barça kwam. De 101-voudig Argentijns international maakte zijn laatste treffer op 24 oktober, in El Clásico tegen Real Madrid.