Sierhuis: 'Je gaat weer waarderen dat je elke dag zorgeloos mag voetballen'

Sierhuis: 'Je gaat weer waarderen dat je elke dag zorgeloos mag voetballen'

21-11-2021 07:48
10

Kaj Sierhuis erkent dat de selectie van Heracles Almelo een lastige week achter de rug heeft. De spelersgroep probeert Rai Vloet te steunen waar mogelijk, al zijn de gedachten ook bij de familie van het slachtoffer. 

"Ja, het is een bijzondere, heftige week geweest", steekt Sierhuis van wal in gesprek met ESPN. Heracles Almelo won, mede door een rake vrije trap van Sierhuis, met 3-1 van Fortuna Sittard. "Fijn dat we op deze manier als team kracht tonen. Het is natuurlijk heel erg schrikken, als je het bericht afgelopen week leest. Iedereen is er op een bepaalde manier bij betrokken, dus het doet wat met je. Het heeft even nodig om een plekje te geven, maar als ploeg moet je door", vervolgt de spits.

De aanvalsleider erkent dat de selectie Vloet een steunbetuiging heeft gedaan. "We hebben dat als team gedaan, vanuit de aanvoerders." Sierhuis benadrukt dat de spelersgroep momenteel niet meer kan betekenen. "Het enige juiste wat wij kunnen doen, is medeleven tonen met de familie, omdat dat uiteindelijk het slachtoffer is." Het dodelijke ongeval doet Sierhuis beseffen dat hij gezegend is als voetballer. "Het is de afleiding die je kan krijgen op het veld waardoor je gaat waarderen dat je elke dag zorgeloos mag voetballen."

Sierhuis tekende met zijn goal voor het slotakkoord, al werd hij direct na de wedstrijd op het matje geroepen bij Heracles-trainer Frank Wormuth. "De trainer was licht geïrriteerd over een situatie aan het einde van de wedstrijd. "Ik zei: trainer dit zijn drie belangrijke punten, een beetje vrolijk zijn mag ook. Een echte trainer, hè", besluit de aanvaller met een lach en een knipoog.