Van Hooijdonk oppert Luuk de Jong bij Ajax: 'Je krijgt er een ander type bij'

Van Hooijdonk oppert Luuk de Jong bij Ajax: 'Je krijgt er een ander type bij'

Gepubliceerd: zondag 21 november 2021 om 08:41zo 21-11-2021 om 08:41

Laatste update: zondag 21 november 2021 om 09:23zo 21-11-2021 om 09:23

Pierre van Hooijdonk vindt dat Ajax een breekijzer in de voorhoede mist. Volgens de analist beschikken de Amsterdammers over louter dezelfde type spitsen, wat volgens Van Hooijdonk inherent is aan de doelpuntloze remises tegen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles.

In de laatste twee Eredivisie-duels kwam Danilo binnen de lijnen, maar Van Hooijdonk is van mening dat Ajax op die momenten meer heeft aan een stormram. "Ieder team moet een goede pinchhitter hebben", meent de oud-international bij de NOS. "Ik vind dat je als elftal voor elk scenario een plan moet hebben. Dus als het even niet loopt of je komt achter te staan, moet je iemand op de bank hebben zitten die iets anders brengt. Met Danilo is het poppetje voor poppetje wisselen."

De voorgaande jaren beschikte Ajax met Klaas-Jan Huntelaar en Brian Brobbey over spitsen die iets konden forceren, als de wedstrijd dat nodig had. "Je zou ook het spel mét Sébastien Haller kunnen veranderen als de wedstrijd daarom vraagt", vervolgt Van Hooijdonk. "Maar dat is dan niet meer de Haller van de eerste 75 minuten. Die moet dan een Haller 1.5 tevoorschijn toveren, zodat ze van tactiek kunnen veranderen tijdens de wedstrijd."

Van Hooijdonk denkt dat Erik ten Hag en de zijnen er goed aan doen om de transfermarkt op te gaan deze winter. De analist geeft de Amsterdammers alvast een tip. "Ik denk bijvoorbeeld dat Luuk de Jong voor Ajax geen vreemde optie is. Je krijgt er een ander type bij en dat is alleen maar goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws