Klopp haalt uit na aanvaring met Arteta: 'Ik word ziek van dit soort momenten'

Klopp haalt uit na aanvaring met Arteta: 'Ik word ziek van dit soort momenten'

21-11-2021 12:40
25

Een verhit moment tussen Liverpool-trainer Jürgen Klopp en Arsenal-coach Mikel Arteta deed zaterdag genoeg stof opwaaien. De Duitse oefenmeester geeft tekst en uitleg bij het incident en neemt het op voor sterspeler Sadio Mané.

De Senegalees zou in een duel met Takehiro Tomiyasu zijn elleboog hebben gebruikt, waarna de Arsenal-bank opsprong en flinkt tekeer ging. "Er gebeurde niets. Twee spelers gingen de lucht in en raakten elkaar niet, tenminste niet zodanig dat het een overtreding was", stelt Klopp op het persmoment na de wedstrijd. "Het leek wel alsof iedereen het een rode kaart vond, maar er was echt geen contact", vervolgt de Duitser.

Klopp kon de reactie van zijn collega Arteta niet waarderen, waardoor er een verbale strijd ontstond aan de zijlijn. "Ik word echt ziek van deze momenten, waarbij iedereen het op Sadio heeft gemunt. Natuurlijk is hij een fysieke speler die harde overtredingen maakt", is de coach van The Reds van mening. Zowel Klopp als Arteta moest het bekopen met een gele prent. "De scheidsrechter deed het goed in de situatie, ik verdiende een gele kaart. Het was niet oké wat ik zei. Het gebeurde in het heetst van de strijd", erkent Klopp eerlijkheidshalve. 

Liverpool bleek een maatje te groot voor Arsenal en walsten met 4-0 over The Gunners heen. De ploeg van Klopp staat door de zege tweede in de Premier League, vier punten achter koploper Chelsea.