Cambuur verrast en verslaat Utrecht, duel ontsierd door ongeregeldheden

21-11-2021 21:55
66

SC Cambuur heeft in eigen huis een verrassende overwinning geboekt op FC Utrecht. De bezoekers kwamen matig voor de dag en zien de top van de Eredivisie uit zicht verdwijnen.

De beginfase van het duel tussen Cambuur en Utrecht werd ontsierd door ongeregeldheden. Na twintig seconden moest scheidsrechter Dennis Higler de wedstrijd al stilleggen, omdat fans van de thuisploeg vuurwerk op het veld gooiden van buiten het stadion. Een kleine tien minuten later was het weer raak: de Cambuur-aanhang drong het stadion binnen en stak opnieuw vuurwerk af. Higler staakte de wedstrijd wederom tijdelijk. Toen de fans waren vertrokken, kon er weer gevoetbald worden.

Tien minuten na de ongeregeldheden viel de eerste treffer van de wedstrijd. Cambuur-spits Roberts Uldrikis frommelde de bal in het doel op aangeven van Jamie Jacobs: 1-0. In de 32ste minuut rechtte Utrecht alweer de rug: een uithaal van Moussa Sylla werd van richting veranderd, waardoor doelman Sonny Stevens kansloos was.

Ondanks de gelijkmaker had Utrecht het niet makkelijk in Leeuwarden. De ploeg van René Hake was slordig aan de bal en kreeg een aantal serieuze kansen tegen. Dat leidde uiteindelijk tot de 2-1 voor Cambuur, die gemaakt werd door Jacobs.

Utrecht ging daarna nog op zoek naar de gelijkmaker. De Domstedelingen kwamen een aantal keer in de buurt, maar het lukte niet meer om te scoren. Daardoor blijven de drie punten in Leeuwarden. Cambuur staat nu op een knappe zevende plek op de ranglijst. Utrecht staat nog steeds vierde, maar verliest de top van de Eredivisie uit zicht. Het gat met nummer drie Feyenoord bedraagt nu vijf punten.