VP's Elftal van de Week: Ajax, PSV en Feyenoord domineren

VP's Elftal van de Week: Ajax, PSV en Feyenoord domineren

22-11-2021 10:00
69

De top-drie van de Eredivisie is goed vertegenwoordigd in VP's Elftal van de Week: zeven van de elf spelers komen van Ajax, PSV of Feyenoord. Ook Heracles Almelo, SC Cambuur en NEC zijn van de partij.

Mattijs Branderhorst (NEC)
De beste keeper van het Eredivisie-weekend. Met name in de laatste fase voor rust hield Branderhorst zijn ploeg op de been. Tegen de late gelijkmaker van AZ kon hij weinig beginnen.

Marco Rente (Heracles Almelo)
Mooi moment tijdens Heracles - Fortuna Sittard: Rente houdt Mats Seuntjens van scoren af na een imposante sprint en juicht alsof hij heeft gescoord. Dan ben je een echte verdediger.

Gernot Trauner (Feyenoord)
Het is dat er ook in De Kuip geen supporters welkom waren, anders was Trauner ongetwijfeld weer toegezongen. De Oostenrijkse verdediger ontpopt zich tot één van de beste verdedigers in de Eredivisie.

Lisandro Martínez (Ajax)
Wie Steven Berghuis de beste man vond tijdens RKC - Ajax? Martínez, zei de Ajacied voor de camera van ESPN. Geef hem eens ongelijk: Martínez verdedigde geconcentreerd en stond aan de basis van veel Ajax-aanvallen.

Daley Blind (Ajax)
Dit seizoen leek het beste er zo nu en dan vanaf bij Blind, maar tegen RKC was de linksback van Ajax weer ouderwets op dreef. Hij speelde een belangrijke rol bij de eerste twee goals.

Ibrahim Sangaré (PSV)
Sangaré wordt elke week belangrijker voor PSV. Met, maar ook zonder bal is de Ivoriaanse middenvelder dominant. De (prachtige) openingstreffer kwam van zijn voet.

Jamie Jacobs (SC Cambuur)
Cambuur blijft goed presteren in de Eredivisie en bezet na de overwinning op FC Utrecht de zevende plaats. Jacobs maakte zondag het verschil met een goal en assist.

Steven Berghuis (Ajax)
Berghuis kan dan wel Martínez aanwijzen als man of the match tijdens RKC - Ajax, de nummer 10 van Ajax speelde zelf ook een puike pot. Met twee goals had hij een groot aandeel in de 0-5 zege.

Antony (Ajax)
Circus Antony draaide in Waalwijk op volle toeren. De Braziliaan revancheerde zich voor zijn zwakke optredens tegen Heracles en Go Ahead Eagles door RKC-back Luuk Wouters compleet ondersteboven te spelen.

Carlos Vinícius (PSV)
Door de blessure van Eran Zahavi krijgt Vinícius de kans om zich te laten zien bij PSV. De Braziliaan scoorde niet tegen Vitesse, maar speelde als kapstok een uitstekende wedstrijd en cruciale rol.

Ismail Azzaoui (Heracles Almelo)
Heracles sloot een nare week af met een driepunter tegen Fortuna. Azzaoui zorgde voor vreugde door twee keer te scoren. Dat hadden de Almeloërs nodig, nadat Rai Vloet vorige week betrokken raakte bij een dodelijk ongeluk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie