Mourinho is 800 euro lichter door goals van 18-jarig talent: 'Heb het beloofd'

Mourinho is 800 euro lichter door goals van 18-jarig talent: 'Heb het beloofd'

22-11-2021 09:31 Laatste update: 16:42
23

AS Roma-trainer José Mourinho zal na de overwinning bij Genoa (0-2) diep in de buidel moeten tasten. Invaller Felix Afena-Gyan werd de matchwinner, waardoor de Portugese coach schoenen van achthonderd euro moet kopen voor zijn pupil.

Toen de brilstand nog op het scorebord stond, betrad Afena-Gyan het veld bij Roma. In no time scoorde de achttienjarige spits twee keer, waardoor de Romeinen met drie punten naar huis ging. Mourinho was door het dolle heen, maar is binnenkort wel honderden euro's lichter door de goals. "Ik heb Felix beloofd dat ik schoenen die hij erg mooi vindt zou kopen als hij zou scoren", vertelt Mourinho na afloop tegenover Italiaanse media.

"Ze zijn wel heel duur, achthonderd euro om precies te zijn", gaat The Special One verder. "Na zijn eerste goal rende Felix ook meteen naar me toe, zodat ik het niet zou vergeten. Het eerste wat ik morgenochtend (maandagochtend, red.) doe, is die schoenen kopen." 

Mourinho steekt vervolgens de loftrompet over Afena-Gyan. "Je ziet nu vaak bij jonge spelers dat ze alles denken te weten, maar Felix stelt zich juist heel bescheiden op. Hij wil zoveel mogelijk leren van iedereen. Dat is fantastisch om te zien."