Cambuur komt met statement na 'zwarte avond': 'Pubers, soms zelfs kinderen'

Cambuur komt met statement na 'zwarte avond': 'Pubers, soms zelfs kinderen'

22-11-2021 14:55
59

Cambuur heeft in een statement gereageerd op de ongeregeldheden die zondagavond rond het stadion van de club uit Leeuwarden plaatsvonden. Ondanks de knappe 2-1 thuiszege op FC Utrecht spreekt de promovendus van 'een zwarte avond'.

Supporters staken buiten het stadion vuurwerk af, drongen door de poorten en zorgden ook op het plein voor het stadion voor onrust. Het kwam zelfs tot een confrontatie met de politie en dus is algemeen directeur Ard de Graaf des duivels. "Het was een onwerkelijk beeld gisteravond rondom het stadion, waarbij pubers, soms zelfs kinderen, de orde verstoorden en de boel vernielden."

De goede prestaties van Cambuur, dat 21 punten heeft na dertien wedstrijden, sneeuwen volgens De Graaf nu onder. "We kijken wat dat betreft terug op een zwarte avond en dat is een treurige constatering als je kijkt naar hoe geweldig ons team aan het presteren is. Dit geweld was niet tegen te houden en gezien de situatie in de andere steden hebben we met een serieus maatschappelijk probleem te maken."

Cambuur stelt dat het alles gaat doen om de relschoppers op te sporen en verantwoordelijk te houden voor de schade. Het gedrag van de mensen wordt 'ten strengste veroordeeld' en de club wil graag duidelijk maken dat het afstand neemt van de relschoppers, die volgens hen 'het voetbal misbruiken om wangedrag te vertonen.'