Gorter blinkt uit bij Jong Ajax, FC Volendam ontsnapt in slotfase

22-11-2021 21:51
37

De vier wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie hebben opvallend weinig goals opgeleverd. Jong Ajax - Roda JC eindigde in een 2-1 overwinning voor de Amsterdammers, FC Volendam won bij Jong FC Utrecht, de overige twee duels eindigden in 0-0.

Jong Ajax - Roda JC 2-1
Voor rust werd er niet gescoord op Sportpark De Toekomst, al was Jong Ajax voor de theepauze wel een aantal keren gevaarlijk. Na de rust opende Jong Ajax, getraind door John Heitinga, de score. Anass Salah-Eddine passeerde Roda-doelman Rody de Boer met een vlammend schot en bezorgde zijn ploeg daarmee de voorsprong.

Doelman Jay Gorter moest in de slotfase buigen voor Roda. Hij kon een vrije trap van Robert Klaassen op de rand van de zestien niet tegengehouden. Na hands van Naci Ünüvar kreeg Roda kort daarna wederom een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te schieten. Dylan Vente ging achter de bal staan, maar stuitte op Gorter. Na de misser van Vente bezorgde de net ingevallen Amourricho van Axel Dongen, net een minuut in het veld, Jong Ajax de overwinning.

De Boer voorkwam daarna de 3-1 van Van Axel Dongen. In de blessuretijd schoot Cijntje nog op de paal.

Jong Utrecht - Volendam 0-1
Door een late ontsnapping bij Jong FC Utrecht blijft FC Volendam koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Wim Jonk won in de slotfase door een goal van Achraf Douiri. De eerste helft leverde geen goals op en het leek erop dat er ook in de tweede helft niet gescoord zou worden.

Tot acht minuten voor tijd. Douiri bezorgde Volendam de voorsprong en uiteindelijk de drie punten, waardoor Het Andere Oranje aan de leiding gaat met 35 punten uit zestien wedstrijden.

Overige uitslagen
Jong PSV - NAC 0-0
Jong AZ - FC Emmen 0-0

De wedstrijd Jong PSV - NAC Breda heeft geen winnaar opgeleverd. Op Sportpark De Herdgang werd het 0-0. Beide ploegen maakten er geen spektakel van en kregen weinig kansen. Daardoor was