Alba niet blij met kritische vragen over Koeman: 'Had niemand gedacht'

Alba niet blij met kritische vragen over Koeman: 'Had niemand gedacht'

23-11-2021 07:32 Laatste update: 07:43
17

Jordi Alba weigert Ronald Koeman een trap na te geven. De vleugelverdediger van FC Barcelona spreekt in aanloop naar het Champions League-duel met Benfica zijn dank uit richting de Nederlandse trainer.

Alba kreeg op de persconferentie de vraag of Koeman niet eerder ontslagen had moeten worden. Dat viel niet goed bij de tachtigvoudig Spaans international. "Nee, Koeman heeft geweldig werk geleverd. We wonnen de Copa del Rey, terwijl niemand dat had gedacht. Elke trainer heeft zijn eigen stijl en namens mezelf en de gehele spelersgroep ben ik hem heel dankbaar. Een deel van de schuld ligt altijd bij de spelers als er een trainerswissel plaatsvindt en dat is geen mooie situatie."

Alba vindt het spijtig hoe het is gelopen met Koeman, maar hij verheugt zich op de samenwerking met Xavi. "Xavi is de trainer die moest komen. Als speler beleefde hij het voetbal met grote intensiteit en nu als trainer ook. Hij heeft goede ideeën. Hem als trainer hebben, geeft extra motivatie."

Ploeggenoot Óscar Mingueza leek Koeman wel een trap na te geven, maar de verdediger verklaarde dat zijn woorden verkeerd zijn geïnterpreteerd.