'Kluivert heeft het verkeerd, Akhomach is niet de nieuwe Messi bij Barcelona'

'Kluivert heeft het verkeerd, Akhomach is niet de nieuwe Messi bij Barcelona'

23-11-2021 09:28
11

Ilias Akhomach debuteerde zaterdag op zeventienjarige leeftijd voor FC Barcelona, maar zijn zaakwaarnemer Horacio Gaggioli wil niets weten van vergelijkingen met Lionel Messi. De belangenbehartiger fluit Patrick Kluivert terug.

De Nederlander liet zich als hoofd jeugdopleiding van de Catalanen ontvallen dat hij 'de nieuwe Messi had gevonden', daarmee doelend op Akhomach. Nu de jonge rechtsbuiten zijn debuut heeft gemaakt, komt Gaggioli terug op die uitspraak. "Dat is niet de manier en is nergens voor nodig", wijst hij Kluivert terecht in gesprek met Cadena SER. "Sterker nog, na die uitspraken ben ik met Ilias en zijn familie gaan zitten om het te relativeren."

"Kluivert heeft het verkeerd. Ilias is niet de nieuwe Messi", benadrukt de zaakwaarnemer. "Zelfs als hij dat was, dan moet dat niet worden gezegd. Ilias is Ilias, een andere speler. Messi zijn is tegenwoordig praktisch onmogelijk." Gaggioli toont zich wel gelukkig met de kans die Akhomach kreeg. Hij deed één helft mee in de stadsderby tegen Espanyol (1-0). "Niemand weet waar zijn plafond ligt, maar het geeft voldoening dat hij de kans kreeg in Camp Nou. Hij verdient het."