'Afzwaaiende Hoogma kan KNVB binnenkort verruilen voor FC Twente'

'Afzwaaiende Hoogma kan KNVB binnenkort verruilen voor FC Twente'

23-11-2021 10:12
15

Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma neemt na dit seizoen afscheid van de KNVB, maar lijkt niet lang zonder werk te hoeven zitten. Sportmarketeer Chris Woerts wist maandagavond in Veronica Inside al te melden dat de oud-verdediger van onder meer Hamburger SV en Heracles Almelo in beeld is bij FC Twente, ook één van de clubs die hij als prof diende.

De Tukkers namen onlangs afscheid van algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth, die afgelopen zomer nog Paul van der Kraan opvolgde. "Nu zingt alweer de naam van Nico-Jan Hoogma rond bij Twente", aldus Woerts. "Die is nu technisch directeur bij de KNVB, maar je kent Louis (van Gaal, bondscoach, red.): die is de baas bij de KNVB en die vult eigenlijk de functie van Hoogma in."

Hoogma was na zijn in 2006 afgesloten spelerscarrière lange tijd directeur van Heracles en maakte in 2018 de overstap naar de KNVB. Zijn contract in Zeist liep nog tot de zomer van 2022 en zal niet verlengd worden. De geboren Fries heeft besloten zich niet te verbinden aan de nieuwe Oranje-cyclus, die na het WK van 2022 mét een nieuwe bondscoach in zal worden gezet. "Als je die zelf aanstelt, dan wil je het liefst ook betrokken blijven bij het vervolg, en ga je dus eigenlijk weer een hele nieuwe cyclus aan. Dat vind ik te lang, heb ik voor mezelf besloten", liet hij eerder op de dinsdag weten.