Payet houdt mentale problemen over aan incident: 'Dat durf ik niet meer'

Payet houdt mentale problemen over aan incident: 'Dat durf ik niet meer'

23-11-2021 14:52
36

Dimitri Payet is aangedaan door het incident tijdens de wedstrijd tussen Olympique Lyonnais en Olympique de Marseille. De 34-jarige aanvaller van OM kreeg vanuit het publiek een vol waterflesje tegen zijn hoofd gegooid toen hij een corner wilde nemen.

De wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt en Lyon hangt forse straffen boven het hoofd. Payet zelf is echter ook niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Uit de verklaring die de Marseille-aanvaller aflegde tegenover de politie, die in handen is van L'Équipe, blijkt dat hij er mentaal doorheen zit.

Payet heeft aangifte gedaan bij de politie tegen de fan die hem bekogelde, omdat hij geestelijke gevolgen van het incident ondervindt. "Ik ben nu bang om corners te nemen in uitwedstrijden", vertelde hij in zijn verklaring.

Het is niet de eerste keer dat de vleugelspeler het aan de stok heeft met vijandelijk publiek. Tijdens de uitwedstrijd bij OGC Nice werd Payet ook al geraakt door iets dat vanuit het publiek werd gegooid. Destijds kwamen de fans van Les Aiglons ook nog eens het veld op.