The Guardian: Manchester United in onderhandeling met onverwachte naam

The Guardian: Manchester United in onderhandeling met onverwachte naam

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 22:20di 23-11-2021 om 22:20

Opvallend nieuws uit Engeland: Manchester United heeft Ernesto Valverde op de korrel. Als de andere kandidaten niet haalbaar blijken, moet de Spaanse trainer het seizoen afmaken na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer.

Het eerste gesprek tussen Manchester United en Valverde is inmiddels achter de rug, meldt The Guardian. De 57-jarige trainer was van mei 2017 tot januari 2020 werkzaam bij FC Barcelona, dat onder zijn leiding twee landstitels en een Copa del Rey won. Nu is hij al bijna twee jaar clubloos.

Valverde zou deze week hebben gesproken met John Murtough, sportief directeur van United. Mogelijk neemt hij de taken van Solskjaer tot het einde van het seizoen over. Dinsdagavond nam Michael Carrick de honneurs waar tijdens de Champions League-zege van Manchester United tegen Villarreal (0-2).

Omdat Valverde ervaring heeft met een superster als Lionel Messi, denkt United dat hij ook uit de voeten kan met Cristiano Ronaldo. De trainer zou al contact hebben gelegd met potentiële versterkingen.

Mauricio Pochettino, de huidige trainer van Paris Saint-Germain, heeft nog steeds de beste papieren te hebben om aan de slag te gaan op Old Trafford. Verder staan Erik ten Hag (Ajax), Brendan Rodgers (Leicester City) en Zinédine Zidane (clubloos) op de lijst. Valverde geldt als Plan B.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws