Frenkie de Jong spreekt zich uit over Xavi bij Barça: 'Hebben nog wat tijd nodig'

Frenkie de Jong spreekt zich uit over Xavi bij Barça: 'Hebben nog wat tijd nodig'

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 00:05wo 24-11-2021 om 00:05

FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong baalt van het gelijkspel tegen Benfica. De Nederlander vindt dat Barça beter was dan de Portugese tegenstander. De Jong vertelt ook kort over Xavi, met wie hij naar eigen zeggen prettig samenwerkt.

Dinsdagavond speelde Barcelona doelpuntloos gelijk tegen Benfica in Camp Nou. "We wilden natuurlijk winnen, dan waren we gekwalificeerd", vertelt De Jong voor de camera van RTL. "Als je thuis speelt moet je altijd winnen, dus we zijn wel een beetje teleurgesteld. Ik had wel het gevoel dat we beter waren. We kregen ook wel wat mogelijkheden, maar ik denk niet dat we echt megakansen hebben gehad. Een paar misschien, maar ik denk dat we het wel verdienden om te winnen. Dat zeker."

Vervolgens krijgt De Jong een vraag over Xavi, die tegen Benfica voor de tweede keer op de bank zat als coach van Barcelona. "Hij is een goede trainer", stelt de Oranje-international. "Ik denk dat zijn idee over voetbal heel goed is, hij probeert het over te brengen op de ploeg. We gaan nu door met werken. Hij is er nog maar kort, dus we hebben nog wat tijd nodig. Hopelijk keren de aanvallers straks weer terug, dan zal het alleen maar beter worden."

De Jong vindt het 'fijn' dat Xavi op dezelfde positie speelde als hijzelf. "Hij was een aardige speler", lacht De Jong. "Hij kan me dus wel wat bijbrengen, denk ik."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws