Sneijder maakt statement: Ik heb uit alle hoeken al verzoeken gekregen

Sneijder maakt statement: "Ik heb uit alle hoeken al verzoeken gekregen"

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 07:25wo 24-11-2021 om 07:25

Wesley Sneijder heeft nog steeds de ambitie om trainer te worden. Begin november maakte de recordinternational bekend dat hij per direct is gestopt met de opleiding, omdat de KNVB hem geen 'maatwerk' gaf.

Sneijder kreeg daarna veel over zich heen. "Ik stoor me niet aan de reacties", reageert hij voor de camera van ESPN. "Ik vind het allemaal prima wat mensen roepen. Iedereen mag een mening hebben. Ik bedoel, die heb ik ook."

Wel wil hij wat rechtzetten. "Ik heb nooit gezegd dat ik niet wilde leren. Dat werd gesuggereerd, maar dat heb ik nooit gezegd. Ik heb alleen gezegd dat er misschien op een andere manier gekeken moet worden naar mijn situatie en naar de situaties van andere trainers, die in het amateurvoetbal terecht willen komen."

"Ik heb gevraagd om een stukje maatwerk. Ik heb niet gevraagd om minder te leren of om minder in de boeken te hoeven duiken", vervolgt Sneijder, die zichzelf meer ziet als manager dan als veldcoach.

De recordinternational van Oranje houdt nu alle opties open, ook een trainersopleiding in het buitenland. "Misschien wel, ik heb uit alle hoeken al verzoeken gekregen. Dat is gewoon zo. Maar ik wil het op dit moment even laten rusten. Natuurlijk is het mijn ambitie (trainer worden, red.), dus ik zal er op een gegeven moment wel weer mee verder gaan. Misschien wel bij de KNVB, ik weet het niet. We moeten alleen tot iets gaan komen waarin we elkaar niet in de weg zitten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws