'Manchester United moet Ten Hag deze week nog aanstellen, zou ik leuk vinden'

'Manchester United moet Ten Hag deze week nog aanstellen, zou ik leuk vinden'

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 08:10wo 24-11-2021 om 08:10

Laatste update: woensdag 24 november 2021 om 08:26wo 24-11-2021 om 08:26

Erik ten Hag moet de nieuwe manager van Manchester United worden. Althans, dat stelt Rúben Amorim. De succestrainer van Sporting Portugal is onder de indruk van zijn werk bij Ajax.

Amorim kreeg daags voor de Champions League-wedstrijd van Sporting tegen Borussia Dortmund vragen over de vermeende belangstelling van Manchester United voor Ten Hag. "Het zijn geruchten, maar als ik er wat over mag zeggen: ik vind dat Manchester United voor Ten Hag moet kiezen", aldus Amorim, die lachend vervolgde: "En snel ook, deze week al. Dat zou ik erg leuk vinden."

De trainer van Sporting verwees daarmee naar het weerzien met Ajax in de Champions League. Over twee weken staan de kampioenen van Nederland en Portugal tegenover elkaar in Amsterdam. Twee maanden geleden haalde Ajax genadeloos uit (1-5). Amorim: "De status van Erik ten Hag is de afgelopen jaren meegegroeid met het niveau van het elftal. Hij valt op met zijn ploeg in het buitenland."

Ten Hag laat zich naar eigen zeggen niet afleiden door de vermeende interesse van Manchester United. "Ik ben bezig met Ajax. Wel is het natuurlijk fijn dat je in verband wordt gebracht met clubs als deze", zei hij dinsdagavond op Champions League-persconferentie in Istanbul. United denkt naar verluidt ook aan Mauricio Pochettino, Brendan Rodgers, Zinédine Zidane en Ernesto Valverde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Ten Hag bij Manchester United passen?

(3163 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws