Ajax komt 'knipoog-Kroaat' tegen: 'We wisten dat er iets geks aan de hand was'

Ajax komt 'knipoog-Kroaat' tegen: 'We wisten dat er iets geks aan de hand was'

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 13:43wo 24-11-2021 om 13:43

Ajax treft woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas een oude bekende: Domagoj Vida, ook wel bekend als de 'knipoog-Kroaat'. Theo Janssen herkent Vida nog wel, maar heeft geen hard feelings.

Ajax stond bijna tien jaar geleden op de drempel van de achtste finales van de Champions League, maar een bizarre avond kostte de Amsterdammers de kop: Olympique Lyon won met 1-7 van Dinamo Zagreb - na een 1-1 ruststand - en schakelde Ajax op doelsaldo uit. "Ik dacht dat we het makkelijk zouden halen", blikt Janssen terug in gesprek met de NOS.

Vida werd de hoofdrolspeler: na de 1-5 van Lyon drukte hij de bal in de handen van Bafetimbi Gomis, gevolgd door een knipoog. Het maakte hem en zijn team in één klap verdacht van omkoping. Janssen: "De samenvatting kwam voorbij, met die knipoog. We wisten dat er iets geks, iets vreemds aan de hand was. Maar ook gelijk dat het moeilijk te bewijzen zal zijn, mocht er echt iets gefixt zijn. De UEFA draait zoiets toch nooit terug."

De UEFA en Franse kansspelautoriteit ARJEL stelden een onderzoek in, maar bewijs van omkoping werd nooit gevonden. Janssen kan ermee leven. "Als je afhankelijk bent van doelsaldo, is het altijd je eigen schuld. We hadden het zelf af moeten maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws