PSV-directeur: 'Als stadions leeg blijven, hebben we gigantisch probleem'

PSV-directeur: 'Als stadions leeg blijven, hebben we gigantisch probleem'

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 17:42wo 24-11-2021 om 17:42

PSV baalt nog altijd dat de drie Eredivisie-speelronden waarbij geen supporters welkom zijn, niet zijn uitgesteld. Commercieel directeur Frans Janssen vindt het een gemiste kans van de KNVB.

"Ik was heel erg voorstander om het in ieder geval tot 5 december op te schorten, dat zou voor ons dus twee thuiswedstrijden zijn", zegt Janssen in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "En dan hopen we dat het daarna weer mag. Dan zegt iedereen: dat is heel onzeker. Maar je kunt op aannames niet gaan managen. Dan had je over twee weken kunnen zeggen: sorry supporters, maar het gaat langer door. Nu moeten we wel weer gaan voetballen, want anders lopen we helemaal vast. Maar dan had je in ieder geval die twee wedstrijden gegeven."

Volgens de PSV-directeur hadden clubs een signaal kunnen afgeven richting de achterban. "Alle clubs, de Eredivisie, de Eerste Divisie en de KNVB hebben ontzettend mooie filmpjes gemaakt om supporters te bedanken voor hun loyaliteit, eeuwige trouw, kippenvel, mooi. Maar nu had je écht een keer iets kunnen doen. Dat vind ik zó’n gemiste kans. Ik mis een beetje waarvoor we voetballen. We voetballen toch voor de supporters? Volgens mij is het nu bewezen dat dat niet altijd zo is, dat is een heel harde uitspraak, maar het is wel zo. Heel spijtig, want dit was dé kans om iets terug te doen."

Janssen laat weten dat de Eindhovenaren iedere thuiswedstrijd zonder fans een miljoen euro aan inkomsten mislopen. "We hebben met onze supporters ook de afspraak gemaakt: als je een wedstrijd niet mag komen, krijg je aan het eind van het jaar één zeventiende van je geld terug. Als we de rest van het seizoen zonder publiek moeten spelen, hebben we een gigantisch probleem."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws