Kraay emotioneel door overlijden Kistemaker: 'Ik houd van je, vriendje'

Kraay emotioneel door overlijden Kistemaker: 'Ik houd van je, vriendje'

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 17:57wo 24-11-2021 om 17:57

Laatste update: woensdag 24 november 2021 om 18:10wo 24-11-2021 om 18:10

Hoewel het overlijden van Simon Kistemaker (81) niet onverwacht kwam voor Hans Kraay jr., werd hij behoorlijk aangegrepen door het nieuws. De ESPN-analist speelde bij De Graafschap onder trainer Kistemaker en dat leverde hem een vriendschap voor het leven op.

"Hij was dertig jaar lang een van mijn beste vrienden, dat is trouwens best opmerkelijk voor iemand die mijn trainer is geweest", zegt Kraay tegen de Gelderlander. "Simon was ongelooflijk uitgesproken en duidelijk. Tegen iedereen, dus ook tegen zijn spelers. Om uitleg vragen als wisselspeler had geen zin. Geen nieuws, slapneukert, zei hij dan met bulderende stem. Zorg maar dat je bij de beste vijf spelers zit, dan voetbal je altijd. Iedereen pikte dat van hem."

"Bij veel trainers wordt er achter de rug om geluld", vervolgt Kraay. "Bij hem niet, want hij rook dat gewoon. Simon had zo'n ongelooflijke mensenkennis. Ik weet wie mijn échte vrienden zijn en ik ruik van een kilometer afstand wie de nagemaakte hondenkoppen zijn, zei hij nog op geheel eigen wijze tijdens een van zijn laatste dagen."

Kraay ging, net als Ajax-trainer Erik ten Hag, al jaren trouw op bezoek bij Kistemaker. "Erik en ik hebben altijd contact met hem gehouden: wekelijks bellen en eens in de drie weken bij hem langs. Dat had niets met zijn ziekte te maken, maar puur met liefde voor de persoon Kistemaker. De laatste drie keer dat Erik en ik bij hem weggingen, zei hij: Ik houd van je, vriendje. Dan keek hij je even aan en stonden we te huilen."

Kraay nam eerder deze week afscheid van Kistemaker. "Ik stond als een kleine jongen voor hem. Hij pakte mijn hand beet en hield me vast. Ik houd van je, vriendje, zei hij en we hebben tien minuten ongegeneerd gehuild."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws