Sneijder plaatst zorgen na Champions League-overwinning Ajax

Sneijder plaatst zorgen na Champions League-overwinning Ajax

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 21:13wo 24-11-2021 om 21:13

Sébastien Haller maakte het verschil voor Ajax, aldus Wesley Sneijder en Theo Janssen. Sneijder is blij met de vijfde Champions League-overwinning op rij voor Ajax, maar plaatst ook zijn zorgen.

Na rust kantelde Ajax de wedstrijd tegen Besiktas. Trainer Erik ten Hag koos voor een aantal reservespelers. "Het voelde weer vertrouwd. Berghuis weet dat de bal op links vastgehouden kan worden. Dat waren de vertrouwde dingen, maar Haller maakte het verschil", zegt Sneijder bij RTL7. "Hij stond twee keer op de juiste plek, een fenomeen. Hij denkt nu echt niet meer aan vorig jaar. Hij blijft rustig en doet geen gekke dingen. Je wordt afgerekend op goals. Als hij straks niet scoort, ga je weer kijken naar andere dingen."

"Vorig jaar twijfelden we aan Haller, maar hij laat nu iets anders zien", zegt Janssen. "Als hij niet zou scoren, wordt er meer gelet op wat hij nog meer doet. Hij maakt negen goals, dus moeten we daarover zeuren?"

Sneijder zegt zich zorgen te maken om Davy Klaassen, die een onvoldoende scoorde in Turkije. "Ik maak me een beetje zorgen om Klaassen. Hij was belangrijk voor Ajax en Oranje, maar is nu al weken uit vorm. Als je zegt dat hij niet mee heeft gedaan, geloof je het ook. Misschien kan hij lastiger met de situatie omgaan en is het in zijn hoofd gaan zitten. Ik heb het gevoel dat hij een beetje onzeker is geworden."

Wat Sneijder betreft is de bank van Ajax niet breed genoeg. Diverse reservespelers waren tegen Besiktas niet op hun niveau. "Spelers moeten in vorm komen, want je kun het niet met elf man. Spelers die op de bank zitten, moeten ook in vorm komen. Daramy was onzichtbaar, Klaassen was onzichtbaar en Neres was onzichtbaar. Schuurs had ook moeite. Vier spelers die straks moeten invallen en er niet klaar voor zijn. Dat baart me zorgen. De eerste elf van Ajax kan ver komen, maar de bank is te klein."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws