Ten Hag trapt op de rem bij Ajax: Er staat zeker wel wat op het spel

Ten Hag trapt op de rem bij Ajax: "Er staat zeker wel wat op het spel"

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 23:46wo 24-11-2021 om 23:46

Ajax is al groepswinnaar, maar gaat volgens trainer Erik ten Hag volle bak tegen Sporting Portugal. De Amsterdammers willen de groepsfase schadeloos doorkomen.

"Er staat zeker wel wat op het spel", zegt Ten Hag na de 1-2 overwinning op Besiktas tegen RTL7. "Deze trainer houdt niet van vriendschappelijk voetbal en wij moeten alles winnen. Ook in die laatste wedstrijd moeten we er dus vol voor gaan. Een motivatie daarbij kan nog zijn dat we het hoogste aantal punten dat Ajax ooit in de groepsfase heeft gehaald, kunnen verbeteren. Dat is nu zestien, maar dat moeten we verbeteren."

Tegen Besiktas maakte Sébastien Haller als invaller het verschil. "Ik ben er heel blij mee dat een invaller dit effect heeft. Daarmee is Haller een voorbeeld voor de rest van de selectie. Spelers die dit effect vanaf de bank kunnen brengen, hebben we nodig in onze selectie", zegt Ten Hag.

Ten Hag erkent dat Ajax een slechte eerste helft speelde in Istanbul. Of dat kwam omdat er zes reservespelers in het veld stonden? "Dat zou kunnen, maar desalniettemin hadden we de overhand en hebben we in de eerste helft ook de kansen gecreëerd. In de afstemming ging er alleen wel af en toe wat mis. Dat is heel duidelijk voor de ploeg, daar hebben we regels voor. Met name over de rechterkant was de organisatie niet altijd even goed en kwam Besiktas een aantal keer door. Ook in de restverdediging stond het niet altijd even goed. Daar hebben we afspraken over, maar die moeten we wel nakomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws