Ajax komt met 'nieuwe' spelersbus aan bij stadion: 'Geen plaagstoot naar UEFA'

Ajax komt met 'nieuwe' spelersbus aan bij stadion: 'Geen plaagstoot naar UEFA'

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 16:29do 25-11-2021 om 16:29

Ajax arriveerde woensdag in de Marley-spelersbus met daarop drie vogels bij het stadion van Besiktas, als verwijzing naar het nummer 'Three Little Birds' van Bob Marley. Dat is volgens commercieel directeur Menno Geelen niet als middelvinger naar de UEFA bedoeld.

De UEFA keurde onlangs het Europese shirt van Ajax af vanwege de drie vogels. Dat Ajax woensdag in de Marley-spelersbus aankwam, is niet bedoeld als tegenreactie.

"Nee, zeker niet", zegt Geelen tegen Ajax Life. "De UEFA heeft heldere regels. Wij hebben ons daaraan te houden. Of we het er nou mee eens zijn of niet, we conformeren ons eraan."

"Het staat ons echter wel vrij om buiten het veld dingen te doen en die ruimte pakten we", zegt Geelen. "We misten de vogeltjes woensdagavond, maar vooral de supporters. In het filmpje eerder die ochtend, lieten we blijken dat ook als ze er niet bij zijn, we weten dat ze er tóch zijn."

Geelen doelt op de video die de media-afdeling van Ajax op de ochtend voor de wedstrijd publiceerde. "De vogeltjes konden we daar mooi voor gebruiken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws