AZ doet wat het moet doen en is zeker van groepswinst in de Conference League

AZ doet wat het moet doen en is zeker van groepswinst in de Conference League

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 22:52do 25-11-2021 om 22:52

AZ heeft zich op bezoek bij Jablonec verzekert van de achtste finale van de Conference League. De Alkmaarders speelden geen goede wedstrijd, maar hadden aan een punt genoeg in Tsjechië.

Voorafgaand aan het duel ging AZ soeverein aan kop in Conference League-poule D. Nummer twee Jablonec kon er echter voor zorgen dat de spanning weer enigszins terugkwam in de groep. Al vroeg in de wedstrijd deden de Tsjechen goede zaken. Uit een vrije trap schoot Milos Kratochvíl op het doel van AZ. Doordat de bal werd aangeraakt, stond Peter Vindahl Jensen op het verkeerde been en kon hij niet ingrijpen: 1-0.

AZ moest daarna in de achtervolging. Het lukte de ploeg van trainer Pascal Jansen echter niet om Jablonec in serieuze problemen te brengen. Toch wist AZ op slag van rust de stand weer op gelijke hoogte te brengen: Vangelis Pavlidis wist Håkon Evjen in de zestien te bereiken, waarna de Noor in de korte hoek raak prikte.

Daardoor stond er een 1-1 stand op het scorebord tijdens de pauze. Na een kwartier in het tweede bedrijf kreeg AZ een tegenvaller te verwerken: doelpuntenmaker Evjen kreeg een flinke schop te verwerken en kon niet verder. Niet veel later werd er ook een smerige overtreding gemaakt op Owen Wijndal. Jablonec mocht echter met elf man op het veld blijven staan.

De thuisploeg nam geen initiatief om nog een keer te scoren. AZ zocht iets meer de aanval, maar werd ook niet heel gevaarlijk meer. Zodoende eindigde het duel in de Chance Arena in een 1-1 gelijkspel. Dat is een goed resultaat voor AZ: de nummer twaalf van de Eredivisie is nu groepswinnaar in de Conference League, waardoor het zich plaatst voor de achtste finale. De 'tussenronde' hoeft AZ niet te spelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws