Slot: 'Ik kijk écht heel veel voetbal, maar in al die jaren nog nooit gezien'

Slot: 'Ik kijk écht heel veel voetbal, maar in al die jaren nog nooit gezien'

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 07:34vr 26-11-2021 om 07:34

Laatste update: vrijdag 26 november 2021 om 07:44vr 26-11-2021 om 07:44

Feyenoord-trainer Arne Slot viel donderdag in Praag van de ene verbazing in de andere. De Rotterdammers moesten voor rust al met tien man verder na een curieuze rode kaart voor Guus Til en konden alsnog feestvieren nadat Cyriel Dessers in de blessuretijd gelijkmaakte: hierdoor is Feyenoord nu al zeker van een plek bij de laatste zestien in de Conference League.

Slot zag drie tegenslagen die Feyenoord moest zien te overwinnen. "Die eerste goal, laat ik het voorzichtig uitdrukken, had voorkomen kunnen worden. Daarna de rode kaart: ik kijk écht heel veel voetbal, maar ik heb in al die jaren nog nooit gezien dat een scheidsrechter een minuut na een gele kaart nog besluit rood te geven, terwijl er geen VAR aanwezig is. Los van of het wel of niet terecht is, want dat heb ik niet gezien", liet hij na afloop weten aan ESPN.

Na een uur spelen krijg Feyenoord ook een tweede tegengoal om de oren, maar de gasten wisten alsnog een bevredigend resultaat uit het vuur te slepen tegen Slavia Praag. "Dan is dit onze knapste prestatie van het seizoen, denk ik. In ogenschouw nemende dat dit ook een tegenstander is die er serieus toe doet."

Feyenoord is na vijf van de zes speelrondes al zeker van de eerste plek in zijn Conference League-poule. Tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Maccabi Haifa staat niets meer op het spel, daarna volgt in maart pas de volgende Europese klus.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe ver komt Feyenoord in de Conference League?

(2093 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws