Feyenoord op rapport: diepe onvoldoende, maar ook een onbetwiste uitblinker

25 november om 20:43

Feyenoord had aan een punt op bezoek bij Slavia Praag genoeg om zich te verzekeren van een ticket voor de knock-outfase van de Conference League en slaagde er door goudhaantje Cyriel Dessers in om dat gelijkspel voor de poorten van de Tsjechische hel weg te slepen. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een bizarre avond.

Ofir Marciano – 3: door de coronabesmetting bij Justin Bijlow moest reservekeeper Marciano opdraven en dat deed de rust en het vertrouwen bij de Rotterdammers achterin allesbehalve goed. De Israëliër was een bron van onrust en veroorzaakte twee tegengoals.

Marcus Pedersen – 6: kreeg maar weinig de kans om over Jens Toornstra heen te denderen aan de rechterkant, omdat Feyenoord het voornamelijk over links zocht. Na rust moest de Noor in de achteruit en dat deed hij naar behoren.

Gernot Trauner – 6.5: behoudens een slippertje in de eerste helft hield de Oostenrijker zich als één van de weinige Feyenoorders staande in de sfeervolle Praagse arena. Het hele team dragen was echter, vanzelfsprekend, te veel gevraagd voor Trauner.

Marcos Senesi – 5: de Argentijnse verdediger oogde geïrriteerd. Of dat nou door het slordige spel van Feyenoord of de zuigende en tikken uitdelende Tsjechen kwam, het leek de concentratie van Senesi wel te beïnvloeden. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren.

Tyrell Malacia – 5.5: was de 1-0 van Slavia nou zijn schuld, of toch die van Marciano? De pass van de keeper was ietwat zacht, maar de linksback had daar een stuk doortastender kunnen ingrijpen. Verder was Malacia kleurloos.

Orkun Kökcü – 6: bewijst steeds meer een nuttige middenvelder voor Feyenoord te zijn en is een uitstekend duo met de hardwerkende Aursnes. Echt bepalen doet de Turks international echter nog niet in het Feyenoord-shirt.

Fredrik Aursnes – 6.5: de Noor knokte zich in het elftal en lijkt daar voorlopig ook niet meer uit te gaan. Aursnes is een speler waar de Feyenoord-fans blij van zullen worden: hard werken, nooit opgeven en pas stoppen als je niet meer kan lopen.

Guus Til – 5: oer- en oerstom, zo kunnen we de rode kaart voor Til wel typeren. De aanvallende middenvelder zette een harde tackle in op de vijandelijke helft en werd na lang twijfelen door de scheidsrechter weggestuurd. Daar kun je wat van vinden, maar de actie van Til was gewoon dom.

Jens Toornstra – 6: hij is al een tijdje de rechtsbuiten van Feyenoord omdat Alireza Jahanbakhsh in een dipje zit en brengt duidelijk andere dingen dan de Iraniër. Een flitsende actie hoeven we van Toornstra niet te verwachten, maar een onvermoeibare alleskunner is hij wel.

Bryan Linssen – x: werd al na 18 minuten met problemen aan het oog gewisseld. De Limburger speelde dan ook niet lang genoeg voor een beoordeling.

Luis Sinisterra – 6.5: was de gevaarlijkste aanvaller van Feyenoord met zijn snelheid en zijn acties, maar kwam minder vaak los dan we van de Colombiaan gewend zijn. Eén en ander leek ook te maken te hebben met de mindere dag van Malacia en het verdedigende werk dat Sinisterra op moest lossen.

Invallers

Cyriel Dessers – 8: viel al na 18 minuten in voor de geblesseerd uitgevallen Bryan Linssen. De spits had niet lang nodig om zijn stempel te drukken en maakte een fraaie spitsengoal in de eerste helft, waarna hij na een onzichtbare tweede helft diep in blessuretijd nogmaals toesloeg en Feyenoord aan een punt hielp.

Alireza Jahanbakhsh - x: viel na 78 minuten in voor Jens Toornstra en speelde te kort voor een beoordeling.

Lutsharel Geertruida - x: viel na 85 minuten in voor Marcos Senesi en speelde te kort voor een beoordeling.

Reiss Nelson - x: viel na 85 minuten in voor Luis Sinisterra en speelde te kort voor een beoordeling.