Wéér houdini-act van Dessers: Feyenoord door als groepswinnaar

25-11-2021 20:42
110

Feyenoord is tegen Slavia Praag door het oog van de naald gekropen. Wéér heeft het dat te danken aan Cyriel Dessers, die twee keer scoorde en een nederlaag voorkwam: 2-2.

Feyenoord begon zo goed in Praag. De ploeg van Arne Slot had de zaken onder controle en stichtte het eerste gevaar, maar Slavia maakte al vroeg de openingsgoal. Marciano speelde te kort in op Tyrell Malacia, die de situatie zelf ook niet goed inschatte. Daardoor konden de Tsjechen gevaarlijk worden en maakte Peter Olayinka de 1-0.

Kort na de eerste tegenslag volgde de tweede. Bryan Linssen raakte geblesseerd, kon niet verder en moest worden vervangen door Cyriel Dessers, die niet voor de eerste keer dit seizoen goud waard was. Hij bezorgde Feyenoord na een half uur spelen de gelijkmaker. De volgende tegenslag liet na de gelijkmaker van Dessers niet lang op zich wachten. Feyenoord moest verder met tien nadat Guus Til onbesuisd inkwam op een speler van Slavia. De middenvelder kreeg eerst geel, maar op advies van de assistenten werd het toch rood.

Feyenoord had het aan het begin van de tweede helft moeilijk met Slavia, dat tot twee keer toe een kans op de voorsprong liet liggen. Die kwam er alsnog, maar wel met behulp van Marciano. De Israëliër liet een houdbaar schot los en daardoor belandde de bal voor de voeten van Jan Kuchta, die scoorde: 2-1.

Omdat kansen creëren uiterst moeizaam verliep, werd Feyenoord langzaam steeds gefrustreerder. De ploeg van Slot schreeuwde met nog twintig minuten op de klok om een strafschop na een valpartij van Marcos Senes, maar die werd niet gegeven. En vlak voor tijd werd geen doelpunt gegeven nadat Marcus Pedersen op de onderkant van de lat kopte. Omdat er geen VAR is, kon niet worden bepaald of de bal over de lijn was geweest.

Toeval lijkt niet te bestaan. Dessers scoort in de Eredivisie altijd in blessuretijd en flikte dat kunstje ook in Praag. Hij deed het hier echter niet in minuut 92, maar in minuut 93. En dus houdt Feyenoord een punt over aan het uitduel bij Slavia en is het door in de Conference League.