Dasa (Vitesse) op eigen verzoek wissel: 'Dat heb ik zelf gezegd, inderdaad'

Dasa (Vitesse) op eigen verzoek wissel: 'Dat heb ik zelf gezegd, inderdaad'

26-11-2021 07:49
20

Eli Dasa stond op eigen verzoek wissel tijdens de Conference League-wedstrijd tussen Stade Rennes en Vitesse. De rechtsback uit Israël kwam te laat voor de teambespreking, net zoals Loïs Openda eerder dit seizoen overkwam, in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Dasa sprak na afloop in gesprek met ESPN van een 'misverstand'. "Het is niet iets om trots op te zijn, maar het kan gebeuren", aldus het loopwonder uit Netanya. "De trainer (Thomas Letsch, red.) heeft het al uitgelegd, het was een misverstand over de begintijd van de meeting. Die verantwoordelijkheid moet ik op me nemen. Zoals ik al zei: het zou niet moeten gebeuren, maar het is gebeurd en ik heb mijn straf daarvoor gekregen."

Romaric Yapi startte namelijk als rechtsback, mede op verzoek van Dasa. "Ik zei meteen tegen de coach dat het me speet en dat ik ernaast moest staan. Want dat gebeurde ook met Openda in Londen. Ik heb zelf gezegd dat hij me eruit moest halen, inderdaad. Ik ben een teamspeler en ik wil niet voor scheve gezichten zorgen, omdat dit wel met de ene speler zou gebeuren en niet met de andere."

Dasa kwam na 53 minuten alsnog in het veld. Vitesse stond toen met 2-1 achter, zag Rennes ook nog op 3-1 komen, maar sleepte een heroïsche 3-3 uit het vuur. De Arnhemmers staan in punten gelijk met Tottenham Hotspur en krijgen in de laatste Conference League-speelronde het al uitgeschakelde NS Mura op bezoek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie