'Het is duidelijk dat Onana de betere Ajax-keeper is en dat weet Pasveer ook'

'Het is duidelijk dat Onana de betere Ajax-keeper is en dat weet Pasveer ook'

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 08:15vr 26-11-2021 om 08:15

Laatste update: vrijdag 26 november 2021 om 08:17vr 26-11-2021 om 08:17

Stanley Menzo kijkt met veel interesse naar de keepersstrijd bij Ajax. Volgens de bondscoach van Aruba, die zelf ooit ook onder de Amsterdamse lat stond, is het de vraag hoe Remko Pasveer gaat reageren op de toenemende druk van Andre Onana.

De 'Kat uit Kameroen' mocht tijdens de Champions League-uitwedstrijd bij Besiktas (1-2) voor het eerst sinds zijn dopingschorsing weer opdraven en maakte een uitstekende indruk. "Het is duidelijk dat Onana de betere van de twee is en dat weet Pasveer ook", zegt Menzo tegen De Telegraaf. "Of dat tussen zijn oren gaat zitten, ligt aan Remko zelf én aan Erik ten Hag."

De concurrentiestrijd wordt nu wel heel interessant, denkt Menzo. "Als trainer heeft Erik onomwonden aangegeven dat Remko zijn nummer één is. Nu moet hij er tegen bestand zijn, dat één van de beste keepers van Europa in zijn nek hijgt. Maar daar ben je prof voor en een échte Ajax-keeper kan dat mentaal aan."

De huidig bondscoach van Aruba vindt het moeilijk om aan te geven wie hij tot eerste keeper zou bombarderen. Toch heeft Ten Hag volgens hem een begrijpelijke keuze gemaakt. "Dat Onana de beste keeper is die bij Ajax onder contract staat, weten we allemaal. Maar we kennen niet alle ins en outs rond zijn dopingschorsing en vastgelopen contractonderhandelingen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws