Onana begrijpt boze Ajax-supporters en kondigt vertrek aan: Een nieuwe start

Onana begrijpt boze Ajax-supporters en kondigt vertrek aan: "Een nieuwe start"

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 22:32wo 24-11-2021 om 22:32

Laatste update: woensdag 24 november 2021 om 23:04wo 24-11-2021 om 23:04

Andre Onana gaat Ajax definitief verlaten. De doelman laat na de wedstrijd tegen Besiktas weten dat het beter is dat hij vertrekt.

Onana speelt ruim zes jaar bij Ajax en vindt het nu tijd om zijn vleugels uit te slaan. Veel Ajax-supporters zijn boos omdat hij zijn contract niet wil verlengen, terwijl hij geschorst is en Ajax hem al die tijd gesteund heeft. "Natuurlijk begrijp ik dat", zegt Onana tegen RTL7.

"Hoe ga ik dit zeggen? Als je een deur opent, moet je hem ooit ook weer sluiten. Misschien is voor mij de tijd gekomen om te vertrekken. Ik heb mijn best gedaan voor deze club, ik heb alles gedaan. We hebben veel bereikt en als ik kijk naar de foto's van het jaar van de Europa League: volgens mij ben ik de enige die er nog steeds is."

"Soms zeg ik tegen mezelf: wow, dat was een geweldig seizoen. Maar zeker na wat er nu gebeurd is, is het goed om een nieuwe start te maken en vooruit te kijken. Ik ben blij om hier te zijn, maar het is ook niet gemakkelijk geweest, dus ik wil dit hoofdstuk nu afsluiten en verder kijken. We zullen zien wat er gaat gebeuren", zegt Onana.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws