Leeuwinnen-bondscoach Parsons klaar met dubbelfunctie: 'Werkdagen van 16 uur'

Leeuwinnen-bondscoach Parsons klaar met dubbelfunctie: 'Werkdagen van 16 uur'

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 10:04vr 26-11-2021 om 10:04

Mark Parsons kijkt terug op een chaotische start van zijn bondscoachschap bij de Oranje Leeuwinnen. De 35-jarige Brit debuteerde in september, maar bleef zijn werkzaamheden tot voor kort combineren met het trainen van Portland Thorns in de Verenigde Staten.

Zo kon het gebeuren dat hij tijdens de interlandperiode in oktober met flinke vertraging op Cyprus aankwam. "Ik maakte werkdagen van zestien uur in Amerika. Mijn gezin is teruggegaan naar Engeland, omdat ze wisten dat dit mijn ritme zou worden en omdat mijn dochter naar school moest. Als ik nog een maand zo had gewerkt, had je me van de grond moeten rapen", vertelt Parsons aan het Algemeen Dagblad.

Nu kan hij zich eindelijk voor honderd procent inzetten voor de Oranje Leeuwinnen. "In geen land bereikt het nationale vrouwenelftal zoveel mensen, hooguit in Amerika misschien", heeft hij tijdens zijn eerste interlands geconstateerd. "Maar verder krijgt geen land zulke marsen op de been als dit land. Je zag bij het WK dat ze er in Frankrijk ook helemaal niet op waren voorbereid. Ik kan echt niet wachten om de fans en de passie te zien op het EK in Engeland volgend jaar "

De Oranje Leeuwinnen spelen vrijdag hun vijfde kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2023, drie dagen later wacht een oefenduel met Japan in Den Haag. Na het seizoen wacht het EK in Engeland: titelverdediger Nederland is in de poulefase gekoppeld aan Zweden, Zwitserland en Rusland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws