'Laat ik het afkloppen, maar als er iets met Pasveer gebeurt moet Onana er staan'

'Laat ik het afkloppen, maar als er iets met Pasveer gebeurt moet Onana er staan'

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 10:51vr 26-11-2021 om 10:51

Stanley Menzo begrijpt de beweegredenen van Ajax-trainer Erik ten Hag om Andre Onana de kans te geven tegen Besiktas. De huidig bondscoach van Aruba vindt dat de goalie uit Kameroen er klaar voor moet zijn als hij nodig is.

Ten Hag verraste door Onana een basisplaats te geven in Istanbul, maar Menzo begreep het wel. "Laat ik het afkloppen, maar stel je voor dat er morgen iets met Remko gebeurt, dan moet Andre er wel onmiddellijk staan", zegt hij tegen De Telegraaf. "Omdat er behalve de eer in Istanbul niet veel meer op het spel stond, vind ik het logisch dat Onana speeltijd kreeg en mocht laten zien hoe goed hij na zijn dopingschorsing nog is."

Dat kon 'De Kat uit Kameroen' zeker laten zien. Menzo was onder de indruk en geeft toe al lang fan te zijn van Onana. "Hij heeft alles van de moderne keeper. Hij is een atleet, technisch en tactisch heel sterk en kan geweldig goed meevoetballen. Op de lijn is hij bijna niet te passeren en voor zijn goal heerst hij als een vorst."

Dat betekent echter niet dat de voormalig Ajax-doelman hem liever onder de lat wil zien dan Remko Pasveer. "Hij doet het op dit moment gewoon uitstekend. En dat is op 38-jarige leeftijd knap, want de druk is vele malen hoger dan bij zijn vorige clubs en de manier van spelen is anders. In plaats van tien ballen per helft krijgt hij er nu twee op doel. Na een moeizame start heeft hij zich geweldig herpakt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws