Timber-broertjes al vroeg in belangstelling: 'Het was vrijwel wekelijks raak'

Timber-broertjes al vroeg in belangstelling: 'Het was vrijwel wekelijks raak'

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 11:40vr 26-11-2021 om 11:40

Laatste update: vrijdag 26 november 2021 om 20:22vr 26-11-2021 om 20:22

Christopher Coffie, de broer en zaakwaarnemer van Jurriën en Quinten Timber, heeft een boekje opengedaan over hoe spelers op jonge leeftijd al benaderd worden door zaakwaarnemers. Hij zag van dichtbij hoe er al vroeg aan zijn broertjes getrokken werd.

In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt Coffie over de tijd dat Jurriën en Quinten nog in de jeugd van Feyenoord en Ajax speelden. "Ik denk dat ze twaalf jaar waren, toen mijn moeder tijdens wedstrijden werd aangesproken", begint hij. "En niet één keer, nee, het was vrijwel wekelijks raak, en dat gebeurde bij families van zoveel jonge spelers."

"Het ene verhaal was nog mooier dan het andere, maar gelukkig zijn wij nuchtere mensen en bleven we zelf de regie houden", stelt Coffie. "Toch kan ik me ook voorstellen dat dit voor andere ouders wel lastig is. Je komt in een heel onbekende wereld terecht en spelersbegeleiders met mooie praatjes gaan je van alles beloven. Als je daar gevoelig voor bent en je laat inpakken, kan je zomaar vastzitten aan iemand met de verkeerde intenties."

Inmiddels is Coffie partner bij Forza Sports Group. Daar begeleidt hij meerdere spelers, onder wie zijn broertjes. Jurriën is momenteel onmisbaar bij Ajax, terwijl Quinten elke week groeit bij FC Utrecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws