Carrick ziet 'twee, drie' ideale posities voor Van de Beek: 'Bij Ajax ook gedaan'

Carrick ziet 'twee, drie' ideale posities voor Van de Beek: 'Bij Ajax ook gedaan'

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 15:23vr 26-11-2021 om 15:23

De perspectieven op Old Trafford lijken razendsnel te veranderen voor Donny van de Beek. Waar de ex-Ajacied onder Ole Gunnar Solskjaer nauwelijks aan bod kwam, mocht hij onder interim-manager Michael Carrick in de basis starten tegen Vilarreal: het heeft er alle schijn van dat hij ook in de Premier League-topper tegen Chelsea een rol kan gaan spelen.

Van de Beek startte in El Madrigal als aanvallende middenvelder, de plek van vedette Bruno Fernandes, die hem na ruim een uur kwam aflossen. Carrick ziet in hem echter ook een valse spits. "Dat deed hij ook al bij Ajax en de Nederlandse nationale ploeg, voordat hij hier kwam. Veelzijdigheid kan in dit geval een kracht zijn", wordt de huidige eindverantwoordelijke geciteerd door The Manchester Evening News. "Hij heeft de flexibiliteit om op meerdere posities te spelen."

Van de Beek speelde in Nederland ook regelmatig als controleur. "Wij hebben onze ideeën over waar Donny het best tot zijn recht zou komen. Maar hij heeft het aanpassingsvermogen om twee, drie posities goed in te kunnen vullen", beaamt Carrick.

Manchester United stelde midweeks Champions League-overwintering veilig en begint zondag als nummer acht van de Premier League aan de wedstrijd tegen koploper Chelsea. In de tussentijd is het wachten op de aanstelling van Ralf Rangnick, die het seizoen af moet gaan maken als opvolger van Solskjaer en tussenpaus Carrick.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws