Kraay jr. meldt Plan A én potentiële uitvalsbases van NEC: 'Bedrijf gevonden'

Kraay jr. meldt Plan A én potentiële uitvalsbases van NEC: 'Bedrijf gevonden'

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 20:00vr 26-11-2021 om 20:00

NEC maakt vaart met zijn stadionplannen, meldt Hans Kraay junior vrijdagavond. De Goffert is na de beruchte derby tegen Vitesse afgekeurd, maar de Nijmegenaren hopen op 15 januari, wanneer ze thuis tegen Heracles Almelo spelen, een oplossing gevonden te hebben.

Algemeen directeur Wilco van Schaik sprak al de hoop uit dat de eerste thuiswedstrijd na de winterstop met fans in De Goffert óf op een alternatieve locatie gespeeld kon worden. Volgens Kraay zit er schot in de zaak. "Ze hebben een bedrijf gevonden, waarvan zij denken dat ze binnen veertig dagen alles kunnen redden, kunnen stutten. Dat alles gewoon safe is en gecontroleerd kan worden", laat de analist vrijdag weten in de ESPN-studio.

NEC filosofeerde eerder over de bouw van een noodstadion, maar volgens Kraay is er gekozen voor een alternatief Plan B: uitwijken naar een naburige amateurclub. "Bij Quick Nijmegen, dat is vierhonderd meter bij ze vandaan. Of bij Hatert, dan gaan ze er wat noodtribunes bij zetten. Maar de prioriteit is: eerste wedstrijd na de winterstop klaar zijn met het stadion."

Voordat het zover is, speelt NEC voor lege tribunes, in verband met de tot 18 december verlengde lockdownmaatregelen. Vrijdagavond is SC Cambuur de tegenstander in De Goffert.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws